Les pel·lis dialoguen i els cineastes també. Projectarem parelles de curts amb línies comunes i convidarem els seus responsables a una xerrada ràpida.

Clara Roquet (Catalunya, 2015)

El adiós

Rosana, la criada dels Vidal, ha dedicat els últims cinc anys de la seva vida a cuidar de la seva volguda Ángela Vidal. Però el dia del funeral no pot unir-se al dol de la resta de la família: ha de treballar per a ells. Al llarg de l’últim dia al servei dels Vidal, Rosana reunirà les forces suficients per a enfrontar-se a la família i començar una nova vida.

Lucía Aleñar Iglesias (Espanya, 2020)

Forastera

Passant l’estiu a Mallorca, Antonia es troba captivada per les similituds entre ella i la seva difunta àvia, i descobreix un poder sobre el seu avi vidu. No pot resistir disfressar-se, però queda incert qui està habitant en qui.

Alex Brendemühl (Catalunya, 2009)

Rumbo a peor

Dos homes vestits de futbolista deambulen per la naturalesa. Perduts, es troben a una dona en la carretera. Enlluernats per la seva bellesa, insisteixen perquè els acompanyi.

Tuixén Benet, Marc Martínez Jordán (Catalunya, 2020)

Solució per a la tristesa

Una dona, que aparentment té de tot, no pot parar de plorar de pena. Enmig d’un descens incontrolable cap a l’abisme de la tristesa, troba un artilugi misteriós al seu jardí que podria ser la solució per al seu greu problema.

Ventura Durall (Catalunya, 2011)

El somriure amagat

‘El somriure amagat’ segueix a un nen etíop de 10 anys per construir un relat realista sobre els valors que sorgeixen en una societat formada per nens.

Flor Aliberti, Sílvia Subirós (Argentina-Catalunya, 2020)

Can Gardell

Els Gardell porten diverses generacions dedicats a la vida de camp. Un canvi inesperat en les condicions contractuals de les terres que treballen, obliga a en Tomàs i a la Maria a transformar la seva granja en una casa rural, on esperen pacientment l’arribada d’algun hoste.

X